Kwaliteitsfunctionaris Klinisch Chemisch Laboratorium

Baan gegevens

 • Bedrijf: St. Jansdal
 • Plaats: Harderwijk
 • Plaatsingsdatum: 03-09-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Als kwaliteitsfunctionaris ontwikkel je (mede) kwaliteitsbeleid volgens ISO-normen (voor laboratoria, POCT en Trombosedienst) op zowel operationeel als tactisch niveau. Je houdt ontwikkelingen bij en je weet deze te vertalen naar het klinisch chemisch laboratorium (KCL). Je adviseert en ondersteunt het management bij de implementatie en uitvoering van het kwaliteitsbeleid binnen het KCL. Je creëert draagvlak voor het kwaliteitsbeleid en draagt zorg voor de borging en toetsing en hebt een uitvoerende en coördinerende rol als kwaliteitsfunctionaris voor o.a:

 • het documentbeheer;
 • het systeem van klachten, afwijkingen en ideeën;
 • afwijkingen en ideeën;
 • interne audits;
 • prospectieve risicoinventarisaties (PRI’s);
 • externe kwaliteitscontroles;
 • e-learning;
 • en enquêtes.
Als kwaliteitsfunctionaris verzamel en verwerk je diverse gegevens tot rapportages ten behoeve van het management, inclusief de externe kwaliteitsbewaking van analyses. Tot slot neem je deel aan of leid je kwaliteits- en/of certificeringsprojecten samen met je collega kwaliteitsfunctionaris.

Hoeveel uur kom je bij ons werken?
De functie van kwaliteitsfunctionaris wordt voor 36 uur per week ingevuld, verdeeld over 4-5 dagen per week. De werktijden zijn in principe van 08.00 uur tot 16.30 uur.

Waar kom je te werken?
Het Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL) van ziekenhuis St Jansdal heeft een hoofdvestiging in harderwijk en een nevenvestiging in Lelystad. Het KCL is onderverdeeld in een:
 • hematologisch-;
 • een chemisch-;
 • een moleculair biologisch-;
 • een urine-;
 • en een afnamelaboratorium.
Binnen het KCL (ISO 15189 geaccrediteerd) werken ca. 140 medewerkers (ca. 82 FTE) in een goed geoutilleerd laboratorium. De trombosedienst maakt eveneens deel uit van het KCL. Het KCL verricht werkzaamheden voor het ziekenhuis, huisartsen en zorginstellingen door de gehele regio.

Gestelde eisen

Welke arbeidsvoorwaarden kun je verwachten?
Ziekenhuis St Jansdal wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Daarnaast bieden wij een prima salaris en een modern, flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden. Je krijgt als kwaliteitsfunctionaris een jaarcontract met - bij goed functioneren en ongewijzigde (organisatorische) omstandigheden - uitzicht op verlenging of omzetting van het contract naar onbepaalde tijd.

Het salaris van een kwaliteitsfunctionaris bedraagt op dit moment minimaal € 2.336,- en maximaal € 3.490,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur), conform functiegroep 50 (FWG 3.0). Momenteel vindt er een proces van herbeschrijven en herwegen plaats waardoor de functie mogelijk anders ingeschaald zal worden. Inpassing in de salarisschaal is afhankelijk van relevante werkervaring. Daarnaast kennen wij een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 %. Intern heet deze functie adviseur beleidsadvisering en stafondersteuning.

Wij verwachten dat je de waarden zoals die door het St Jansdal zijn verwoord in de Notitie identiteit respecteert.

Wat breng je mee om succesvol te zijn?
Een afgeronde HBO- opleiding op het gebied van kwaliteitszorg, aangevuld met bij voorkeur kennis van en ervaring met de kwaliteitsnormen voor medische laboratoria maken jou geschikt voor deze functie.

Uren

36 uur per week.

Salaris

Het salaris van een kwaliteitsfunctionaris bedraagt op dit moment minimaal € 2.336,- en maximaal € 3.490,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur), conform functiegroep 50 (FWG 3.0).

Meer informatie

Je kunt via onderstaande sollicitatieknop solliciteren. Je kunt jouw sollicitatiebrief richten aan: Yvonne Hof.

Een persoonlijkheidsvragenlijst en een capaciteitentest maken deel uit van de procedure, evenals het navragen van recente referenties.

Belangrijk om te weten:

 • je kunt solliciteren zolang de vacature open staat;
 • er kunnen omstandigheden ontstaan waardoor wij de vacature eerder kunnen sluiten, wacht niet met solliciteren maar reageer direct;
 • graag ontvangen wij jouw cv en motivatiebrief in PDF voorzien van de inhoud van het document, je eigen naam en de vacaturenaam (bijvoorbeeld CV Rineke Middelkoop kwaliteitsfunctionaris KCL.pdf);
 • interne kandidaten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur;
 • de vacature zal na sluiting niet meer zichtbaar zijn op onze website, bewaar de vacature door deze (en niet de link) naar je zelf te mailen.

Informatie over St. Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk is een algemeen ziekenhuis dat zich richt op de inwoners in het verzorgingsgebied van de regio Noordwest Veluwe en Oostelijk Flevoland. Zorgen voor elkaar staat bij ons voorop! Mensen werken graag bij ons omdat ons ziekenhuis laagdrempelig is en een zeer informele sfeer kent. St Jansdal is gelegen nabij het......
Lees meer over St. Jansdal

St. Jansdal
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op NijkerkVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Nijkerk Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Nijkerk.
 • Arts voor Crisisdiensten in Achterhoek (vanaf 8 uur per week)

  Toegevoegd op 12-09-2019 door TMI

  Vacature Arts voor Crisisdiensten in omgeving AchterhoekVoor een zorginstelling in de omgeving van Achterhoek zijn wij op zoek naar een arts voor de crisisdiensten. De functie is voor minimaal acht uur per week. Je komt te werken op basis van detachering, wat betekent dat wij jou aantrekkelijke voorwaarden bieden!FunctieomschrijvingIn deze functie verleen jij acute psychiatrische hulp in crisissituaties. Je werkt nauw samen met andere collega SPV’ers, psychiaters en verpleegkundigen aan...

  TMI
 • Centraal documentbeheerder

  Toegevoegd op 06-09-2019 door St. Jansdal

  In deze functie ben je samen met een collega de spin in het web met betrekking tot het documentbeheer binnen ons ziekenhuis. Je structureert en optimaliseert samen met afdelingen de aanwezige protocollen en documenten. Hierbij zijn de zorgverleners verantwoordelijk voor de inhoud en ben je als centraal documentbeheerder verantwoordelijk voor alles daaromheen. Zo zorg je voor eenduidige titels, juiste formats en lay-out, goede vindbaarheid van documenten en voorkom je doublures etc. Het...

  St. Jansdal
 • Verpleegkundige kort verblijf en dagopname Harderwijk

  Toegevoegd op 06-09-2019 door St. Jansdal

  Wat ga je doen bij ons? Het werk van een verpleegkundige op de afdeling kort verblijf en dagopname vraagt een brede kennis en ontwikkeling op het gebied van snijdende specialismen. Vanuit jouw klinische blik en vermogen om klinisch te redeneren ben je in staat om tijdig interventies toe te passen die de diverse situaties van jou vragen. Kenmerkend binnen ons ziekenhuis is dat onze verpleegkundigen werken met patiëntentoewijzing waardoor zij tijdens hun dienst verantwoordelijk zijn voor...

  St. Jansdal
 • Zaalarts / ANIOS Longgeneeskunde

  Toegevoegd op 05-09-2019 door TMI

  Vacature Zaalarts / ANIOS LonggeneeskundeVoor een zorginstelling in het midden van het land zoeken wij een Zaalarts / ANIOS Longgeneeskunde voor een fulltime positie (36 uur). Het betreft een functie voor de duur van een jaar.Over de functieAls zaalarts ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten, familie en verpleging en verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van opgenomen patiënten. In overleg met de specialisten zet je diagnostiek in en kom je tot een behandelplan. Je zet je in voor...

  TMI
 • SEH-arts – Losse diensten in Harderwijk

  Toegevoegd op 05-09-2019 door TMI

  Vacature SEH-arts – Losse diensten regio HarderwijkBent u als geregistreerd SEH-arts af en toe of met meer regelmaat beschikbaar en spreekt het u aan om binnen verschillende ziekenhuizen te werken? Dan zijn wij op zoek naar u! TMI heeft binnen diverse ziekenhuizen door het hele land losse diensten op de Spoedeisende Hulp.Flexibel werken via de SEH-ArtsenpouleIndien u via de SEH-Artsenpoule werkt, heeft u niet alleen de regie over de hoeveelheid diensten die u draait, maar ook over de...

  TMI

NijkerkVacaturebank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Nijkerk

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Nijkerk? Op de NijkerkVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

NijkerkVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank